Voor de mensen die thuis een laadpaal gaan plaatsen is het belangrijk om eerst goed te overwegen waar je de oplader gaat hangen, is dat binnen of buiten? Indien binnen is er geen probleem, indien buiten moet er rekening gehouden worden dat het aangekochte toestel een hoge IP waarde heeft en voorzien is voor elk weertype. Dit laatste geldt ook voor bedrijven die willen laden aan hun gebouw of op de parking. Indien het een parking is waar geen muurbevestiging mogelijk is, dan zal er moeten geopteerd worden om een montagepaal te kopen. Zodat de lader ‘Stand Alone’ kan staan.

Etrel laadpaal

Zekeringkast

Ook belangrijk is de afstand van de zekeringkast naar de lader. Voor thuisgebruik raden we aan  om maximum 5 meter van de zekeringkast je oplader te plaatsen. Op die manier kan je ook de kostprijs van de bekabeling laag houden. Indien dit niet gaat, moet er een dikkere kabel worden gebruikt. Wat de montage een stuk duurder zal maken.

Ook belangrijk is het elektriciteitsnet dat je voorhanden hebt. (bv enkel of drie-fasen, 16A of 32 A enz…) De juiste lader kopen is dus belangrijk aan de hand van de stroom die je binnen in je huis of bedrijf krijgt.

Bij Q. EV Solutions and distributions hebben wij gecertificeerde techniekers die de plaatsing voor jou doen. Neem hiervoor zeker een kijkje op onze pagina over plaatsing, daar kan je alle informatie en prijzen terugvinden.